2020-05 Hemelvaart weekend

19 mei

Vandaag zijn we vertrokken vanuit Nootdorp naar de stalling in Bergschenhoek om de camper op te halen. Nadat we alles vanuit de auto hebben overgeladen vertrokken we richting Brabant via Gorinchem.Na een tijdje was Rob het zat om op de rijksweg te rijden en besloot binnendoor te rijden door Brabant. Wat een mooie weggetje was dat zeg.Uiteindelijk kwamen we rond 13h00 uur op de Camperplaats Oirschot. Een prachtige camperplaats met mooie plekken op het grind. Iedere plek heeft ook een eigen grasveldje. Dit is echt mooi!Na een lekkere lunch zijn we samen naar het dorp gewandeld om boodschappen te doen. Ook moesten we geld pinnen omdat we contant de camping moeten betalen.Daarna snel weer terug naar de camper en de gehele middag genoten van de zon. ‘s-Avonds uiteraard de BBQ aan met het vlees welke we gekocht hadden bij de keurslager. Rondom 19h30 verdween uiteindelijk de zon en zijn we lekker naar binnen gegaan. Wat een heerlijke dag. Het beloofd een mooie week.

20 mei

Na een redelijke nacht slapen zijn buiten aan het ontbijt gegaan. Het weer is verrukkelijk en dat is een cadeautje. We gaan vandaag fietsen en Rob haalt de fietsen vast uit de camper. Plots realiseerde hij dat de computertjes van de fietsen nog in de auto lagen…… Na een dubbelcheck besloten een auto te huren en op en neer naar Bergschenhoek te rijden om de ontbrekende fietscomputers op te halen. Dit alles heeft 3 uur geduurd en EUR 60,00 armer, maar we wilde per se fietsen in Brabant. Na de lunch zijn we op de fiets gestapt voor een rondje van 32 kilometer. Een leuke rit door het Kampina natuurgebied. De BBQ ging rond 19h00 weer aan en ‘s-avonds hebben wij een borrel gedronken bij de buren.

21 mei

Vanmorgen werden we pas laat wakker. Rond 09h00 gingen we onder de douche en daarna snel aan het ontbijt. Al snel stapte we op de fiets voor een rit van 55 kilometer. (Rondje de Bokkenrijder Esbeek). Een leuk rit door een aantal dorpen en verschillende mooie landschappen.  Helaas hadden we geen los geld bij ons voor de uitkijktoren bij Hilvarenbeek, maar het landschap is daar prachtig.

22 mei

Deze morgen werden we wakker met veel bewolking.Via een buurman kwamen we erachter dat we de verlichting kunnen dimmen, iets wat ons mateloos irriteerde. Het licht was namelijk veel te fel….nu  niet meer 😉

We besloten te gaan wandelen. Helen had een route uitgestippeld van 15 kilometer. Een gedeelte langs het Willems kanaal en de rest door het bos. Het bos was geweldig, de route langs het kanaal (en die was het langs) niet.

Rondom 15h00 kwamen we terug bij de camper en begon het te regenen. We hebben 2 uur in de camper gezeten. Gelukkig konden we nog lekker de BBQ aansteken en buiten eten.

Tijdens het vullen van het water ontdekte Rob een lekkage aan de knop. Vervelend want het water loopt nu langs de tank naar beneden en kan schade aanbrengen. De lekkage is gestopt maar moet nog verholpen worden.

23 mei

De dag begon wederom met veel bewolking. We hebben plannen om naar “de Wit” in Schijndel te fietsen. Gewoon omdat het kan. Na de douche en het ontbijt hebben we de fietsen bepakt en met het lunchpakket op zak zijn we gaan rijden langs het Wilhelmina kanaal. Een leuke rit die uiteindelijk uitkwam in het plaatsje Sint-Oedenrode. Een mooie dorpje met een prachtig Kasteel Henkenshage.

Na ongeveer totaal 30 kilometer gefietst te hebben kwamen we bij de Wit aan. We hadden niets nodig maar gingen weg met een paar nieuwe wandelschoenen voor Rob en een set fietstassen. We hebben op een bankje in de zon bij de Wit gegeten en zijn toen weer op weg naar de camperplaats gereden.

Een tocht die de moeite waard is. Helaas onderweg wel wat regen gehad. Bij de camperplaats is het te koud om buiten te zitten. We zijn snel de camper ingegaan en de avond daar verder doorgebracht.

24 mei

Regen…. dat hadden we niet besteld. De discussie om naar huis te gaan voelde we samen alweer opkomen. Toch alle positief bij elkaar gebracht en besloten te gaan wandelen met de nieuwe wandelschoenen van Rob. Eten, drinken, paraplu’s en pongo’s mee in de rugzak.

Helen had een leuke route uitgestippeld door de Oirschotse en Oostbeerse heide. Prachtige omgeving alleen ontbrak het aan wandelpaden. De doorgaande zandwegen (die door de militaire gebruikt worden) bracht ons langs en door de heide, maar was doodvermoeid. Uiteindelijk de jas uit en met een beetje miezer regen en de plu doorgewandeld. We hebben het 15 kilometer volgehouden en Rob? totaal geen pijn aan zijn voeten. Een schot in de roos dus.

Bij thuiskomst de camper ingedoken, het was te koud en ongezellig buiten. ‘s-Avonds lekker een biefstuk gegeten en hebben het eten van de food-truck voor de 2e keer voorbij laten rijden.

De volgende dag zijn er rond 10 uur weggereden naar huis. Het was top!

Geplaatst in 2020, Berichten.