2018-10 Duitsland-Mosel

Zondag 14 oktober 2018:

Na een superleuk Oktoberfest zaterdagavond, redelijk fit wakker geworden om 9.30 uur. Ontbeten, koelkast van de camper gevuld, fietsen erop, water gevuld …  tussen 11.30-12.00 uur gingen we rijden. Om 14.15 uur aangekomen in Valkenburg bij camping den Driesch Het weer is echt schitterend 25 graden ☀️en dat voor oktober!!

Leuk plekje voor de camper uitgezocht , broodje gegeten en gezellig naar Valkenburg gelopen waar jaarmarkt was , supergezellig . 

Maandag 15 oktober 2018:

Na een redelijke nachtrust heerlijk wakker worden in een mooie omgeving , na een ontbijtje buiten om 10 uur op weg naar de Moezel.

Rond het middaguur aangekomen op Knaus camping Burgen

Leuk plekje aan water uitgezocht en lekker broodje gegeten in het zonnetje.

Daarna langs de Moezel gefietst naar Alken, gezellig toeristisch dorpje met als letterlijk hoogtepunt Burcht Thurant , super leuk oud kasteel.

Na een heerlijk Riesling trocknen wijntje en een Weizen biertje terug gefietst naar de camping alwaar we nog heerlijk buiten hebben kunnen zitten en avondeten hebben genutigd, heel bijzonder op 15 oktober. 

Dinsdag 16 oktober 2018:

Vandaag de Traumpfpad Bergschluchtenpfad Ehrenburg gelopen een uitgezette route te vinden op  https://www.traumpfade.info/home

Een wandeltocht van 18,6 km superleuk , mooi maar ietwat te lang , het aatste stukje gelukkig met 2 km in kunnen korten 

 

Natuurlijk in Brodenbach een heerlijk biertje en wederom een  Riesling wijntje gedronken, dat hadden we wel verdiend. 

Woensdag 17 oktober 2018:

Lekker beetje uitgeslapen en rustig ontbeten daarna alles opgeruimd, vuil water geloosd en schoon water weer getankt . Op weg naar Mosel Camping Cochem 

Een camping aan de Moezel op 15 min loopafstand van Cochem.  In de middag naar Cochem gelopen en rondgelopen en wat gegeten.
Helaas heeft Rob al twee dagen ernstige klachten hoog in zijn rug (we denken tussenrib-spiertje verrekt).

Na bezoek apotheek en fysiotherapeut gaat het hopelijk komende dagen wat beter.

Donderdag 18 oktober 2018:

Met Rob z’n rug gaat het beter gelukkig maar is nog niet topfit. Dus na relaxed opstaan en ontbijtje gaan we stuk langs de mooie Moezel fietsen. Wederom lekker zonnig maar wel wat kouder. In Cochem nog wat rondgelopen en gegeten, daarna heerlijk nog voor de camper gezeten, boten en treinen gekeken.

Vrijdag 19 oktober 2018:

Na een onrustige nacht ivm de herrie van de voorbijrijdende treinen en een verkouden Helen gaan we rond 11 uur op weg naar de Eiffel het plaatsje Monschau. Wat een prachtige route zeker met al die herfstkleuren. Uiteindelijk bij camping Hammer beland. Kleine camping aan een beekje/riviertje de roer . Rustig en gemoedelijk.
Heerlijk in de zon voor de camper een drankje gedaan en in de bistro bij camping gegeten.

Vroeg naar bed want WiFi was op en geen satelliet ontvangst voor tv.

Zaterdag 20 oktober 2018:

Na een lange nachtrust erg koud s’-morgens, waardoor het moeilijk is om uit je bed te komen. Na het ontbijt hebben we de camper verplaatst in de hoop dat we vanavond tv hebben. De satalliet kwam namelijk niet boven de bomen uit.

Daarna op onze electrische fietsen naar het toeristische Monschau leuk stadje. 

In Monschau heerlijk gegeten waardoor we s’avonds genoeg hadden aan een broodje. We hadden gelukkig weer tv, verplaatsen van de camper niet voor niks geweest.

Zondag 20 oktober 2018:

Alweer een mooie zonnige dag . Vandaag leuke wandeling gedaan van 9 km, lekker rustig gelopen. Onderweg kwamen we een superleuk gasthuis in Widdau tegen. Het was daar erg gezellig, een echte Duitse sfeur, en hebben daar dan ook een lekker soepje en drankje hebben gedronken. 

We waren lekker optijd terug dus nog heerlijk in de zon gezeten met lekker drankje.

Maandag 22 oktober 2018:

Na een goede nachtrust om 11 uur weer op weg naar huis. Heerlijke week gehad met supermooi weer.

De camper is de dag erop weer netjes schoongemaakt en voor de winterslaap naar de stalling gebracht. Dit rest van het jaar houden we het voor gezien.

Groetjes van Helen

Geplaatst in 2018.