2018-04 Valkenburg

Camping ‘Waalheimer Farm’
vast in de klei…

Op donderdag 29 april reden we rond 1 uur de SVR camping op in het kleine dorp Walem (vlakbij Valkenburg aan de geul). De boerin gebaarde ons dat we overal op het gras een plek mochten uitzoeken en al snel hadden we een mooie zonnige plek uitgekozen. We reden van het pad op het gras en…. we zaten vrijwel direct vast in de klei. Na wat heen en weer geslinger ga ik de moed op. Dit ging hem niet worden.

De boerin kwam even kijken en gaf aan dat het nog uren kon duren voordat de boer thuis zou komen. We namen het ervan, pakte de stoelen en namen een drankje en genoten van de zon.

Op een gegeven moment kwam de boer en zat flink in zichzelf te mopperen. De boerin had ons dus nooit op het terrein moeten toelaten. De regen van de afgelopen periode had veel water achtergelaten en de klei grond had alles opgezogen. Ik vertelde de boer dat hij de trekker moest gaan halen om ons eruit te slepen, maar hij vond dat allemaal zonde van zijn gras. We moesten maar wachten tot morgen. We konden niet anders dan ons erbij neer te leggen en het maakte ons ook allemaal niet veel uit.

De volgende morgen kwam de boer op de afgesproken tijd langs. Hij had die nacht slecht geslapen en vroeg of wij lid waren van de ANWB. Die moesten we dan maar bellen. Zo gezegd, zo gedaan en na een uur kwam het parade paardje van de vloot ons helpen. De wegenwacht probeerde de planken onder de voorbanden te leggen door met krik en luchkussen de auto op te tillen. Na een dik uur kon ik proberen de auto los te rijden, maar dit lukte totaal niet.
Ik glibberde met de camper alle kanten op en moest al snel de moed opgeven.

De ANWB(wegenwacht) was er klaar mee en gebood de boer de tractor voor de auto to rijden en deze los te trekken. Het klusje was binnen 10 minuten geklaard door goed overleg, coordinatie en stuurmans kunst. Er was nauwlijks extra schade aan het gras gemaakt en de boer kon opgelucht adem halen net als ik (en Helen). We zochten samen een betere plek op waar we tot zondag zijn gebleven.

Daarna zijn we voor 1 nacht vertrokken naar Valkenburg “Den Dries”

Geplaatst in 2018.