2021-06 Maasduinen

Mookerheide en Kraaijenbergse plassen

Met de Pinksteren zijn we richting Mook (Oost Brabant-Noord Limburg) gereden om daar van de mooie omgeving te genieten. Op donderdagavond (20 mei) kwamen we aan bij camping de Geuldert pal naast de N271. Deze oude camping is van 1917 wordt doorgaans door vaste camping gasten bezet. De camperplek is een heel klein grasveld, niet verhard en matig onderhouden. Bij de entree rijd je over de loosput heen. De heg verbindt de camperplaats direct met de N271, wat een vreselijke herrie als gevolg heeft. (terwijl de website van de camping het motto heeft: “Gezelligheid & Rust in Plasmolen”. Niks van dit alles is waar en de volgende morgen zijn we met gierende banden weer doorgereden.

We zijn naar de Jachthaven ‘Loo gereden in het plaatsje Linden gelegen aan de Kraaijenbergse plassen. De camperplaats lag aan de rand van de jachthaven en was alles behalve bijzonder, de uitkijk naar de jachthaven maakten veel goed. We hebben hier uiteindelijk 3 nachten gestaan, ondanks het slechte pinkster weer. Toch hebben we 2 lange wandelingen gemaakt en een dagje naar Nijmegen geweest met de fiets. “Tussen de regenbuien is het altijd droog”. De omgeving rondom de Kraaijenbergse plassen is prachtig evenals de andere plassen die aangrenzen. Ook zijn we naar de Mookerheide gewandeld, een prachtig heuvelachtige bosrijke omgeving aangevuld met veel heide.

Al met al hebben we een fijn weekend gehad, die we afgesloten hebben met een diner bij de lokale brasserie.

Geplaatst in 2021, Berichten.