C1 rijbewijs

Op donderdag 25 juni 2020 heb ik tijdens mijn vakantie het C1 rijbewijs gehaald.

Rond 7 uur in de morgen ben ik gestart met een praktijk les van 4 uur en aansluitend het praktijk examen afgelegd.

Dit C1 rijbewijs is noodzakelijk aangezien we een camper hebben die we opwaarderen tot 4250 Kg. Het rijbewijs is 5 jaar geldig en moet dan verlengd worden, hievoor is een medische keuring noodzakelijk.

Er heerst een groot misverstand mbt tot dit C1 rijbewijs. Alhoewel we het een C1 klein vrachtrijbewijs noemen, rijd ik nog steeds in een personenwagen (ingericht als camper) en gelden alle regels van een personenwagen, behoudens de beperkingen van lengte, breedte, hooogte en gewichten die verboden zijn.
Een camper die zwaarder is dan 3500 kg is dus geen vrachtwagen

B  = totaal gewicht tot 3500 kg

C1 = totaal gewicht tot 7500 kg


^Rob

Geplaatst in Berichten.